Saturday, July 11, 2009

Stesen

Seorang nenek dan cucunya menaiki keretapi menuju ke Jerantut. Sewaktu keretapi berhenti di sebuah stesen si nenek bertanya kepada seorang penumpang di hadapannya bagi memastikan adakah mereka sudah sampai di Jerantut. "Nak, ini stesen apa (stesen mana)?" Belum pun sempat penumpang itu menjawab, si cucu pula menyampuk, "Nek, ni kan stesen keretapi. Apa la nenek ni tak tahu ke...?"

Ikut Mama!

Suatu hari sepasang suami isteri yang memiliki tiga anak bertengkar hebat. Anak pertama berumur 5 tahun, anak kedua 3 tahun dan anak ketiga masih menyusu. Pertengkaran mereka dasyat sekali sehingga berlakunya pinggan dan mangkuk terbang. Habis segala perkakas rumah pecah berderai. Si isteri tidak tahan lagi lalu berkata, "Kita bercerai saja! Yah dah tak tahan dengan sikap abang!" Si suami tidak mahu mengalah lalu menjawab dengan penuh emosi sambil menghempas gelas ke lantai. "Baik! kalu itu yang kau mahu kita bercerai. Sekarang kita tanya anak-anak nak ikut siapa". Si suami pun berpaling pada anak-anak dan bertanya, "Ana, kamu pilih mama atau papa?" Ana menjawab dengan lembut dan sopan "Ana ikut Mama". Si suami bertanya lagi, "Ani, kamu pula nak ikut mama atau papa?" "Ikut Mama!" Si suami berpaling pada anak ketiga tetapi anak ketiga mereka belum boleh bercakap. Si suami akhirnya memutuskan, "Kalau semuanya ikut Mama, Papa ikut mama jugaklah....!" Isterinya terus pengsan.

Sunday, June 28, 2009

Aktiviti Last Week

Masak lempok doyan hari rabu lepas...ya ampunnn cakit pinggang sume...dari kul 7.45 sampai 12 malam mengejee kan nya...bila dapat baring tuh cam heaven...tau2 dah pagi..kok ko kok koooo (apakah iteww) ayam jantan tak cukup umur umah sebelah gamaknyee...

Haaa petang rabu tuh...sonok nye adam dapat main kete sorong...mende yang memang di idam2kan selama ini...heheh...tengok la tuh punyaa la laju konaaa lap...lepas turunkan doyan...bapaknye hangkut anak lak dalam kete sorong..kekeke dasat tul kata adam...

Ni gambar nak tunjuk betapa berjasanyaa myvi ku ini menjadi pengangkutan doyan dari kebun ke mana2 ajeee...eh doyan nampak sikit jek...eeeee dah 10 kali trip kot ulang alik amik doyan...sape2 nak makan doyan mohh lee ke kebun...

Hari ahad lepas belikan adam kete control...dapat diskaun 30% jadik laaa 69 hengget...ehem ehem anak mama ni baik owangnyaa...tengok je kedai mainan sampai terteleng pale...cian lak mama tengok slalu dapat mainan kocik2 ajoo...(besaa ar kalau maknye yang beli...kecik2 je stemet wit..nak besar mintak bapak...kekek)...happy giler adam...hoorayyy...

Ni projek hari sabtu malam...ahad tuh kan father's day..heheh...tapi kek ni bukan bapaknye yang belasah...anaknye yang belasah...bapak ehhh tak main kek2 nih..huhu...by the way ni la kek yang pertama aku buat sendiri tanpa pakar kek i.e. kak puspa...sifu kek ku iteww...yehaaaa jadik kek coklat kuuuuuu...lepas ni nak kene bedung tangan lak...camne nak buat toppingnye lak...tunjuk ajar ku sifu...heheh

Thursday, June 18, 2009

Masak Lempok

Dah kepenatan la tuh...peace...

Ni sume keje dah setel...tinggal kacau lempok doyan jek...penatnye laaa...makan maggi je malam tuh hehe...maggi special satu...

The Lodge Poolside Paradize Cafe & Restaurant




Nama jalan tak tau laak...tapi kat2 jalan sultan ismail kot...kat2 simpang ke jln tun perak..jln conlay...tempatnya tersorok...tapi makan sedap giloss...specialty nyaa bubur...ada macam2 bubur...tapi kami kelaparan balik dari berjaya times square...dari perak tuh before that...penat giler..lapo giler...makan lak beshhh...perghh...alhamdullilah
Reservation : 03 - 2142 0122
Part 4 - Bersantai


Babai....jalan keluar dari simpang Hot Spring...nampak tuh Felda Residence, Felda Sg. Klah, Sungkai, Perak...lebih kurang 9km dari simpang nih...
Gambar ni saje je nak tunjuk sabut kelapa kat pokok-pokok renek nih...tujuan nyee untuk menampung air...nak balik Villa dah nih...

Posing terakhir...sume tanak kuar dari air...huhuhu..

Gelongsor sotonggggg.....

Besar gak tempat kolam mainan nih...

Bahagian sumber air paling panas...lebih 100 darjah celcius

Haa tu sauna montot..penat berjalan ...bawah tuh ade saliran air panas dari tempat yang panas tuh

Haaaa tu laa saliran...nampak tak asap tuh...real2 panasss wooo...syoknye kalau berpantang kat sini kan kan...panas sume...

Saje je amik gambo nih...ni pokok janda kaya ye puan-puan...

Salah satu sumber air panas

Kolam pertama yang kami jumpa...air memang suam2 ler...panas gak memula tuh...

Batu original yang memang keluar air panass woo

Sambil jalan sambil pijak2 batu kecik2...refleksologi laaa kirenyaa...cakit gak hehe...

Tempat merebus telur...ade direction bape minit nak jadik telur separuh masak...3/4 masak...masak sume...ni sumber air panas yg pertama kami jumpa...

Part 3 - dalam Villa

Ruang tamu yang dah bersepah...meja tuh patutnya kat tengah2...semalam baru sampai dah amik gamba cantik2...tapi sume gamba hilang...so amik laa gamba bersepah ni yek..

Bilik utama...ade 3 bilik semuanya...

View dapur...tuh si adam nak order air milo ais satu...

Beautiful kitchen...ada microwave...periuk nasi..hood n hob...peti ais...kuali...sudu garfu..cawan...ok la tuh kan kan...

Part 2 - Balik dari breakfast

Villa Suite...satu malam seribu lebih laa...ade private parking..private jacuzzi...diskaun jadik laaa RM800 semalam...

Villa 16

Jenis batu-batuan yang terdapat di Hot Spring ni

Area restoran...snap2 gamba ikan...adam & athirah...smileeee

Holiday @ Sg Klah Hot Spring

Part 1 - Private Jacuzzi